атерира

land v
* * *
land (v)

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • атерира — (фр atterrir) ce спушта на земја со авион или со друго летало …   Macedonian dictionary

  • алунира — (лат luna месечина) пристане/пристанува со летало на Месечината, атерира на Месечината …   Macedonian dictionary

  • субмобил — (лат. sub , mobilis подвижен) 1. апарат за спуштање на авион во случај на несреќа во рок од 15 минути поставува подлога од пенеста гума, долга еден километар, на која авионот може да атерира и со мевот и со вовлечени тркала, без да се оштети 2.… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.